Може би сте виждали подобна сцена в професионална фотографска агенция или студио: фотографът снима в студиото (най-често се използват портрети и натюрморти на закрито), а другият край на камерата му е свързан към компютъра с USB кабел и камерата до него Хората могат да преглеждат снимките в камерата на фотографа в реално време на компютъра. Вместо да се налага да оглеждате екрана на камерата на фотографа, както преди.
Онлайн снимането е много удобна функция. Освен че позволява на множество хора да преглеждат снимки в реално време (клиентите могат да преглеждат снимки по всяко време, което е особено важно по време на рекламно заснемане), фотографите могат също така да преглеждат детайлите на снимките на големия екран и да вземат своевременни решения по време на снимане. Корекция, ако бързате, ретушьорът може да синхронизира и последващата обработка.
Това не е функция само на огледално-рефлексни фотоапарати от висок клас, но и обикновени фотоапарати могат да бъдат свързани към изходен видео кабел за възпроизвеждане на снимки на компютър или телевизор.
Когато разглеждате снимки в обикновено време, някои хора може да искат да филтрират снимки, докато ги гледат. Ако са малко по-бързи, може да се случи трагедията от случайно изтриване.
За да избегнете това да се случи, можете да изберете една или няколко снимки във функцията „Защита на изображението“ на камерата и да маркирате тези снимки като защитени (в момента ще има малка икона на ключ върху информацията за снимката), така че че можете да защитите важни изображения от случайно изтриване.
Трябва да се отбележи, че тази функция е валидна само за операцията "изтриване". Ако изберете да форматирате картата с памет, дори и първо да защитите изображението, то пак ще бъде изтрито от операцията по форматиране. Това изисква специално внимание.





